Σελίδες

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Εισήγηση της εκπαιδευτικού κας Σαμαρά Θεοδώρας του ΕΠΑΛ & Ε.Κ. Αλεξάνδρειας σε Σεμινάριο Arduino-Python




Την Τρίτη 28-6-2016 σε εργαστήριο πληροφορικής του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας, πραγματοποιήθηκε με βιωματικό τρόπο και πολύ μεγάλη επιτυχία σεμινάριο με θέμα την «Διδακτική αξιοποίηση του μικροελεγκτή arduino»

Το σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από τον ΣΕΠΗ και την σύμβουλο Πληροφορικής Ημαθίας – Πέλλας – Πιερίας κ. Ισαβέλα Κοτίνη και την εισήγηση έκανε η συνάδελφος Θεοδώρα Σαμαρά η οποία και εντυπωσίασε με την περιεκτική και οργανωμένη εισήγησή της.

Το πρόγραμμα περιέλαβε:
  • Σύντομη παρουσίαση του μικροελεγκτή Arduino 
  • Τη χρήση του breadboard 
  • Το προγραμματιστικό περιβάλλον IDE του Arduino 
  • Υλοποίηση και προγραμματισμό απλών διατάξεων (με LED, αισθητήρες κ.λπ.) με το IDE 
  • Άλλα προγραμματιστικά περιβάλλοντα για το Arduino 
  • Προγραμματισμό του Arduino με Python 
Το σεμινάριο παρακολούθησαν 16 εκπαιδευτικοί πληροφορικής του νομού οι οποίοι στο τέλος δήλωσαν ευχαριστημένοι οτι περιμένουν το Σεπτέμβριο το ίδιο σεμινάριο σε Β’ επίπεδο. Πάντως η Θεοδώρα δήλωσε οτι θα επαναλάβει το σεμινάριο για όσους δεν μπόρεσαν να το παρακολουθήσουν, λόγω του περιορισμένου αριθμού των διαθέσιμων μικροελεγκτών.

Ο ΣΕΠΗ ως συνδιοργανωτής ευχαριστεί την εισηγήτρια κ. Θεοδώρα Σαμαρά για την άμεση και πρόθυμη ανταπόκρισή της στο αίτημα του ΣΕΠΗ για το σεμινάριο, την σύμβουλο Πληροφορικής κ. Ισαβέλα Κοτίνη για την συνεργασία και την συνδιοργάνωση και τον διευθυντή του 1ου Ε.Κ. Βέροιας κ. Ν. Χασιώτη για την διάθεση του χώρου και τα κεράσματα.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν και οι εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ & Ε.Κ. Αλεξάνδρειας Παπαστεργίου Αναστασία και Γιαννούση Μαρία καθώς και οι εκπαιδευτικοί Θεοδωρίδου Ελένη & Παπαζήσης Γρηγόρης που συμπλήρωναν το ωράριό τους στο ΕΠΑΛ & Ε.Κ. Αλεξάνδρειας το τρέχον σχ. έτος.

Πηγή (αναδημοσίευση +): http://www.sepima.gr/2016/06/30/σεμινάριο-arduino-python













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου