Σελίδες

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Επιχείρηση κοινωνικής ευαισθησίας

Επιχείρηση κοινωνικής ευαισθησίας
Επιχείρηση κοινωνικής ευαισθησίας
Φαντασία, ταλέντο, σκληρή δουλειά και κοινωνική ευαισθησία. Αυτά χαρακτηρίζουν 16 μαθητές του λυκείου της Σχολής Μωραΐτη, οι οποίοι αύριο θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό «Trade Fair 2013», που διοργανώνει το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων» με τη συμμετοχή δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων από όλη τη χώρα και θα γίνει στις εγκαταστάσεις του μη κερδοσκοπικού ινστιτούτου τεχνολογίας ΑΙΤ στην Παιανία Αττικής.
Η ιδέα του διαγωνισμού είναι οι μαθητές να δημιουργήσουν μια εικονική επιχείρηση, με στόχο να μάθουν τη δομή και τη λειτουργία της. Ετσι, παιδιά του λυκείου της Σχολής Μωραΐτη έφτιαξαν μια ομάδα με πρόεδρο τον 16χρονο Αλέξανδρο Καμπή και αντιπρόεδρο τον επίσης 16χρονο Ιωάννη Γιαννακούλη, οι οποίοι εργάστηκαν πάνω σε μια εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα.
Δημιούργησαν μια ιστοσελίδα με την ονομασία Ushare.gr, μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δωρίσουν αλλά και να αγοράσουν μεταχειρισμένα προϊόντα με σκοπό την ενίσχυση φιλανθρωπικών φορέων.
Οι δύο μαθητές μάλιστα δηλώνουν ότι μετά τον διαγωνισμό θέλουν να συνεχιστεί η προσπάθειά τους και γι' αυτό θα κληροδοτήσουν το site σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα, που θα αναλάβει τη διαχείρισή του.

Πηγή: Εθνος
http://www.enikos.gr/society/120596,Epixeirhsh_koinwnikhs_eyais8hsias.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου