Σελίδες

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Βιωματικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο Πληροφορικών για το Arduino στο Ε.Κ. Βέροιας με Εισηγητές τις κες Σαμαρά Θ. & Παπαστεργίου Α. πληροφορικούς του Ε.Κ. Αλεξάνδρειας και τον Γιάννη Σιταρίδη πληροφορικό του 1ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας


Την Τετάρτη 22/2/2017 στις 11:00, σε εργαστήριο πληροφορικής του Ε.Κ. Βέροιας πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών πληροφορικής, βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο που οργανώθηκε από την σύμβουλο Πληροφορικής Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας κ. Ισαβέλλα Κοτίνη και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ημαθίας (ΣΕΠΗ) με τίτλο:
«Αξιοποίηση του μικροελεγκτή Arduino στο πλαίσιο καινοτόμων διδακτικών πρακτικών».
Εισηγήτρια η συνάδελφος Θεοδώρα Σαμαρά (Υπεύθυνη Εργαστηρίου Πληροφορικής του Ε.Κ. Αλεξάνδρειας) και συνεισηγητές η Αναστασία Παπαστεργίου (Υπεύθυνη Τομέα Πληροφορικής του Ε.Κ. Αλεξάνδρειας) και ο Γιάννης Σιταρίδης (εκπαιδευτικός πληροφορικής στο 1ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας).

Οι εισηγητές για ακόμη μια φορά κατέπληξαν με την συγκρότηση, την αρτιότητα και την παρουσίαση του προγράμματος που ακολουθήθηκε, τις διαδραστικές ασκήσεις, την επίδειξη εργασιών μαθητών του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας και το πλήρες εκπαιδευτικό υλικό το οποίο διανεμήθηκε ηλεκτρονικά.

Οι είκοσι επτά επιμορφούμενοι συνάδελφοι πληροφορικής αναχώρησαν ευχαριστημένοι και έτοιμοι να εντάξουν το «Arduino» προς ενίσχυση της διδασκαλίας των μαθημάτων τους.

Ο ΣΕΠΗ ως συνδιοργανωτής ευχαριστεί την σύμβουλο Πληροφορικής κ. Ισαβέλλα Κοτίνη, την εισηγήτρια συνάδελφο Θεοδώρα Σαμαρά για την διάθεση εννέα προσωπικών της μικροελεγκτών, και για την πολύ σημαντική εργασία που αφορά την προετοιμασία και την εισήγησή της, τους συνεισηγητές συναδέλφους Αναστασία Παπαστεργίου και Γιάννη Σιταρίδη για την μέγιστη βοήθεια που προσέφεραν στους εκπαιδευόμενους, το 1ο ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας και το 1ο ΕΚ Νάουσας για την διάθεση τεσσάρων μικροελεγκτών και το 1ο ΕΚ Βέροιας για την φιλοξενία.


Πρόγραμμα Σεμιναρίου
1ο μέρος (1,5 ώρα) – Εξοικείωση με τον μικροελεγκτή Arduino και το Arduino IDE
Σύντομη παρουσίαση του μικροελεγκτή Arduino - H έννοια του Physical Computing.
Η χρήση του breadboard.
Το προγραμματιστικό περιβάλλον IDE του Arduino.
Υλοποίηση και προγραμματισμός απλών διατάξεων (με LED, αισθητήρες κ.λπ.) με το IDE.
Βοηθητικά περιβάλλοντα σχεδίασης και προσομοίωσης κυκλωμάτων.
2ο μέρος (1,5 ώρα) – Προγραμματισμός του Arduino με το Ardublock και το Scratch for Arduino (S4A)
Παρουσίαση του Ardublock και του S4A.
Μοντελοποίηση αυτοματισμών από την καθημερινή ζωή χρησιμοποιώντας το Arduino και απλά υλικά - Διδακτικές προτάσεις.
Ας σημειωθεί οτι το σεμινάριο έρχεται μετά από προηγούμενο που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2016 με αντικείμενο τον προγραμματισμό του μικροελεγκτή Arduino με την γλώσσα Python


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου