Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Το "εναλλακτικό" Χριστουγεννιάτικο Δένδρο του ΕΠΑΛ & Ε.Κ. Αλεξάνδρειας

Τη Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, οι μαθητές και οι μαθήτριες του τομέα Γεωπονίας του ΕΠΑΛ & Ε.Κ. Αλεξάνδρειας με τη βοήθεια των καθηγητών τους Αναστασίας Χαχούδη, Νίκου Δέλλα και Νίκου Λιούδη, "κατασκεύασαν" και τοποθέτησαν στο πάρκο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, ένα "εναλλακτικό" Χριστουγεννιάτικο δένδρο.
Η δράση πραγματοποιήθηκε μετά από την παρότρυνση του κ. Συρόπουλου, προέδρου της σχολικής επιτροπής 2βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξάνδρειας,  να συμμετέχει το σχολείο στο στολισμό του πάρκου. Θα ακολουθήσουν και άλλες εκπλήξεις δίνοντας το παράδειγμα της αλληλεπίδρασης στη πράξη του σχολείου με τη τοπική κοινωνία.

Δίνοντας μία «νέα ευκαιρία» σε παλιές καρέκλες!
Η επανάχρησιμοποίηση των παλιών αντικειμένων πρέπει να προηγείται της ανακύκλωσης και θεωρείται πολύ σημαντική για τη διαχείριση των απορριμμάτων του πλανήτη.
Αξιοποιώντας μια στοίβα από μαθητικές καρέκλες που είχαν υποστεί φθορά και δεν μπορούσαν να επιδιορθωθούν, κατασκευάστηκε ένα αλλιώτικο Χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Οι καρέκλες ταιριάστηκαν με διαφορετικούς τρόπους μέχρι να καταλήξουν στη σύνθεση του συγκεκριμένου αποτελέσματος. Τα στολίδια είναι χειροποίητα φτιαγμένα με απλά υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.
Θερμές ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν, ενέπνευσαν και κατασκεύασαν με καλή διάθεση!


Καλές Γιορτές
ΕΠΑΛ και Ε.Κ. Αλεξάνδρειας

Αναρτήσεις στα τοπικά ΜΜΕ:
Πληροφοριοδότης - Ειδήσεις από Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια και όλη την Ημαθία

Το "εναλλακτικό" χριστουγεννιάτικο δένδρο του ΕΠΑΛ & Ε.Κ. Αλεξάνδρειας


τοπικά XΡΟΝΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου