Σελίδες

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Συμμετοχή του ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ. Αλεξάνδρειας στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα»


Κατά το διάστημα 15-23 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά η«Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα» (http://codeweek.eu/). Σκοπός της πανευρωπαϊκής αυτής δράσης είναι να έρθουν σε επαφή με τον Προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών άτομα που έχουν μικρή ή καθόλου εξοικείωση με το συγκεκριμένο πεδίο της επιστήμης της Πληροφορικής. Παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες και πολιτικοί ιθύνοντες στην Ευρώπη, κυρίως, συμμετείχαν σε μαζικές εκδηλώσεις (http://events.codeweek.eu/scoreboard/) και παρακολούθησαν σχετικά μαθήματα.

Το σχολείο μας, με ευθύνη των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, συμμετείχε στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα» διοργανώνοντας ποικίλες δραστηριότητες το διάστημα 17-21 Οκτωβρίου2016 (http://events.codeweek.eu/view/28797/everybody-can-code/).  Ειδικότερα:
  • Οι μαθητές/-τριες της Α’ τάξης ήρθαν σε επαφή με τον Προγραμματισμό παίζοντας εκπαιδευτικά παιχνίδια που δημιουργήθηκαν γι’ αυτόν τον σκοπό στην πλατφόρμα https://code.org/learn (Yπεύθ. εκπαιδευτικοί: Σαμαρά Θ. - Γιαννούση Μ.)
  • Επίσης, έζησαν την εμπειρία της "εικονικής πραγματικότητας" με το σύστημα προβολής Google Cardboard (https://vr.google.com/cardboard/) και ενημερώθηκαν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να δημιουργηθούν αντίστοιχες εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας (VR - Virtual Reality) και επαυξημένης πραγματικότητας (AR - Augmented Reality) 
(Yπεύθυνη εκπαιδευτικός: Σαμαρά Θ.)
  • Οι μαθητές/-τριες της Β’ τάξης  γνώρισαν στοιχεία της γλώσσας προγραμματισμού Python μέσα από ένα παιχνίδι δράσης (https://codecombat.com/).
(Yπεύθυνη εκπαιδευτικός: Σαμαρά Θ.)
  • Οι μαθητές/-τριες της Γ’ τάξης ήρθαν σε επαφή με τον Προγραμματισμό και τη Ρομποτική μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.robomindacademy.com
(Yπεύθυνη εκπαιδευτικός: Παπαστεργίου Αν.- Νικολόπουλος Νικ.)
Οι επόμενες δράσεις που ετοιμάζουμε αφορούν την "Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ρομποτικής" (https://eu-robotics.net/robotics_week/) κατά το διάστημα 18-27 Νοεμβρίου 2016.

Αναρτήσεις στα τοπικά ΜΜΕ
Πληροφοριοδότης - Ειδήσεις από Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια και όλη την Ημαθία

Συμμετοχή του ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ. Αλεξάνδρειας στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα»

Συμμετοχή του ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ. Αλεξάνδρειας στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου