Σελίδες

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Επίσκεψη μελισσοκόμου στο σχολείο μας στο πλαίσιο προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής


Στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής με θέμα «Η μέλισσα μας ταξιδεύει»προσκαλέσαμε τον κ. Σταύρο Μουρατίδη, μελισσοκόμο, προκειμένου να ενημερώσει τους μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας για θέματα σχετικά με τη μελισσοκομία.
Ο μελισσοκόμος δεν περιορίστηκε σε μια απλή διάλεξη αλλά έφερε προς επίδειξη πολλά από τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται στη μελισσοκομία. Ανάμεσα σε αυτά μια άδεια κυψέλη, τοκαπνιστήρι, το δοχείο συλλογής της γύρης για εμπορική εκμετάλλευση, το εργαλείο μαρκαρίσματος της βασίλισσας, το χώρο εκτροφής βασιλισσών για εμπορική εκμετάλλευση κ.ά.
Εκτός από τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται στη μελισσοκομία, ο μελισσοκόμος μας έδωσε τη δυνατότητα δοκιμής γύρης, μελιού, βασιλικού πολτού αλλά και καλλυντικών αλοιφών που γίνονται από τα προϊόντα της μέλισσας.
Οι μαθητές προβληματίστηκαν αλλά και εντυπωσιάστηκαν από τη δομή της κοινωνίας της μέλισσας αλλά και από τον ίδιο τον μελισσοκόμο για την αγάπη που είχε για τη μελισσοκομία και το ζήλο με τον οποίο μιλούσε γι’ αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου