Σελίδες

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Η ειδικότητα Φυτικής Παραγωγής του ΕΠΑΛ & Ε.Κ. Αλεξάνδρειας δημιουργεί Ανθόκηπο & Λαχανόκηπο στο 4ο Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας


Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, η Γ΄ τάξη της ειδικότητας Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής του ΕΠΑΛ & Ε.Κ. Αλεξάνδρειας επισκέφτηκε το 4ο  Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας μετά από πρόσκλησή του με σκοπό τη συνεργασία με τους μαθητές του νηπιαγωγείου για την εγκατάσταση λαχανικών και λουλουδιών.
Οι μαθητές του νηπιαγωγείου με τη βοήθεια των μαθητών του ΕΠΑ.Λ και Ε.Κ Αλεξάνδρειας, φύτεψαν τα άνθη και τα λαχανικά που είχε ήδη συγκεντρώσει το νηπιαγωγείο αλλά και τα άνθη και τα αρωματικά φυτά που πρόσφερε το Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Αλεξάνδρειας.

Τα άνθη που προσφέρθηκαν στο νηπιαγωγείο ξεκίνησαν από σπόρο που μεγάλωσε και αναπτύχθηκε στο εργαστηριακό θερμοκήπιο του σχολείου μας με τη φροντίδα των μαθητών μας. Τα αρωματικά φυτά προέκυψαν από μοσχεύματα μητρικών φυτών που με τους κατάλληλους χειρισμούς, επίσης από τους μαθητές, αναπτύχθηκαν σε νέα, ζωηρά φυτά.


Την δράση οργάνωσε από τη πλευρά του 4ου Νηπιαγωγείου η προϊσταμένη κα Προγοπούλου Μαρία και από την πλευρά του ΕΠΑΛ & Ε.Κ. Αλεξάνδρειας οι κες Χαχούδη Αναστασία & Ταμπάκη Αθανασία 

Ευχαριστούμε το 4ο Νηπιαγωγείο για την πρόσκληση και όλους όσους δούλεψαν με κέφι και ζωντάνια σε αυτή τη δράση. Ευχαριστούμε, επίσης, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρη Συρόπουλο, τη Διευθύντρια του ΕΠΑ.Λ κα Μαρία Προύσκα και το Διευθυντή του Ε.Κ  Αλεξάνδρειας κ. Νίκο Νικολόπουλο που στήριξαν με κάθε τρόπο την προσπάθεια μας. 




Αναρτήσεις στα τοπικά ΜΜΕ

Υποδέχθηκαν την Άνοιξη στο 4ο Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας
http://www.alexandreia-gidas.gr/archives/86807

Η Δικτυακή Πύλη της Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

12274272_203006050034728_5712384266390796781_n1-600x340

Συγχαρητήρια επιστολή της Σχολικής Συμβούλου Ευθυμίας Γώτη



Η  Σχολική Σύμβουλος Π.Α Ημαθίας Ευθυμία Γώτη συγχαίρει το 4ο Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας για τη βιωματική και αειφορική δράση   ¨Καλωσήρθες Άνοιξη¨
Η Σχολική Σύμβουλος Π.Α Ημαθίας Ευθυμία Γώτη συγχαίρει το 4ο Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας για τη βιωματική και αειφορική δράση "Καλωσήρθες Άνοιξη"
http://www.alexandriamou.gr/perisotera/εκπαίδευση/50-εκπαίδευση/h-sxolikh-symboylos-p-a-imathias-eythimia-goti-sygxairei-to-4o-nhpiagvgeio-alexandreias-gia-th-biomatikh-kai-aeiforikh-drash-kalosorises-anoixi.html
Θερμά συγχαρητήρια στις νηπιαγωγούς του 4ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας Προγοπούλου Μαρία και Αδάμου Ελένη για τη βιωματική, και αειφορική δράση “Καλωσήρθες Άνοιξη”, η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Γ΄ τάξη του τμήματος Φυτικής Παραγωγής του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, την Πέμπτη 31/03/2016 στον χώρο του Νηπιαγωγείου.
Μικροί και μεγάλοι μαθητές με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών των δύο σχολικών μονάδων και τη συνεισφορά των γονέων και κηδεμόνων του νηπιαγωγείου, δημιούργησαν στην αυλή του σχολείου τους τον ανθόκηπο και τον λαχανόκηπό τους.
Μια εξαιρετική πρωτοβουλία των νηπιαγωγών, η οποία απαίτησε πολύ κόπο και χρόνο και απέδειξε πως η ηλικιακή διαφορά των μαθητών δεν είναι εμπόδιο όταν στους εκπαιδευτικούς κυριαρχεί το μεράκι, η φροντίδα και η αγάπη τους για το σχολείο.
Η Σχολική Σύμβουλος Π.Α Ημαθίας
Ευθυμία Γ. Γώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου