Σελίδες

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Τριήμερο επιμορφωτικό «Σεμινάριο στο Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό από το ΚΕΣΥΠ Βέροιας» στις 29, 30 & 1 Οκτωβρίου 2014


Το ΚΕΣΥΠ Βέροιας διοργάνωσε επιμορφωτικό σεμινάριο τη Δευτέρα 29, Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου και Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014, ώρα 15.00 – 19.00 στη σχολική βιβλιοθήκη του 5ου ΓΕΛ Βέροιας.
Σύμφωνα με την Υ.Α. 118842/Γ2 17-09-2008, το εν λόγω σεμινάριο αποτελεί ένα από τα κριτήρια ανάθεσης του ΣΕΠ στη Γ΄ γυμνασίου και απευθύνεται τόσο στους εκπαιδευτικούς που έχουν αναλάβει το ΣΕΠ όσο και σε όσους επιθυμούν να επιμορφωθούν προκειμένου να προηγούνται στην ανάληψη του. Μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι οι εκπαιδευτικοί Γυμνασίου, ΓΕΛ & ΕΠΑΛ είτε εμπλέκονται με το ΣΕΠ είτε όχι, καθώς και όσοι ενδιαφέρονται να αναλάβουν πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Δευτέρα 29/09/14: «Βασικές αρχές του ΣΕΠ. – Παρουσίαση Βιβλίου Γ΄ Γυμνασίου. – Αυτογνωσία, Αυτοεκτίμηση, Πληροφόρηση, Λήψη Απόφασης» (Παντελίδου Κυριακή, Παραστατίδης Κων/νος, Υπεύθ. ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Βέροιας

Τρίτη 30/09/14: "Το μάθημα του ΣΕΠ στο ΕΠΑΛ" & "Οι δρόμοι μετά το Γυμνάσιο: Νέο ΕΠΑΛ - ΣΕΚ" (Νικολόπουλος Νικόλαος Δ/ντής Ε.Κ. Αλεξάνδρειας), «Νέο ΓΕΛ» (Παραστατίδης Κων/νος, Υπεύθ. ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Βέροιας), «ΣΕΚ – ΙΕΚ του ΥΠΑΙΘ και ΟΑΕΔ, Σχολή Νοσηλευτικής Ημαθίας

Τετάρτη 01/10/14: «Η σημασία του θετικού παραδείγματος στην άρση των στερεοτύπων φύλου για την επιλογή επαγγέλματος» (Μαυρίδου Αναστασία Δ/ντρια Β΄/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας). «Εφαρμογή προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας» (Παντελίδου Κυριακή, Υπεύθ. ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Βέροιας). «Εφαρμογή προγραμμάτων Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του ΣΕΠ» - Παραστατίδης Κων/νος, Υπεύθ. ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Βέροιας
Ο Δ/ντής του Ε.Κ. Αλεξάνδρειας Νίκος Νικολόπουλος παρουσίασε "Το μάθημα του ΣΕΠ στο ΕΠΑΛ" & Οι δρόμοι μετά το Γυμνάσιο: Νέο ΕΠΑΛ - ΣΕΚ 



 «Νέο ΓΕΛ» - Παραστατίδης Κων/νος, Υπεύθ. ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Βέροιας


 Ο Δ/ντής του ΙΕΚ του ΟΑΕΔ κ. Τσιτινίδης Πέτρος
Ο Δ/ντής του ΔΙΕΚ Βέροιας κ. Πρωτοψάλτου Αντώνης

Η Δ/ντρια της ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ κ Τσιγκογιάννη Φλώρα
 Η εκπρόσωπος της Νοσηλευτικής Σχολής του Νοσοκομείου Βέροιας κ. Αναστασίου Βιργινία

 Η Δ/ντρια Β΄/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας, κ Μαυρίδου Αναστασία αναφέρθηκε στη «σημασία του θετικού παραδείγματος στην άρση των στερεοτύπων φύλου για την επιλογή επαγγέλματος»


Η Γεωπόνος, εκπαιδευτικός των ΕΠΑΛ Βέροιας, κ. Ψιψίκα Αικατερίνη ενημερώνει για τις «Τάσεις των αγορών στα αγροτοδιατροφικά προϊόντα», μια αναδυόμενη δυναμική επιλογή για τους μελλοντικούς εργαζόμενους.
Πληροφοριοδότης - Ειδήσεις από Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια και όλη την Ημαθία
 
ΦΩΤΟ: Οι εκπαιδευτικοί φόρεσαν σκουφιά, γάντια, ποδιές και συμμετέχουν στη συσκευασία των «μπισκοτολούκουμων», τελικό προϊόν της παραγωγικής διαδικασίας Βιωματικής εφαρμογής προγράμματος «Επιχειρηματικότητας» του ΚΕΣΥΠ Βέροιας. 

Θέματα σχετικά με το Σχολικό Επαγγελματικό προσανατολισμό είχαν την ευκαιρία να παρακολούθησαν 57 εκπαιδευτικοί της Δ/νσης Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας στο πλαίσιο υλοποίησης τριήμερου Σεμιναρίου του ΚΕΣΥΠ Βέροιας, από Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου μέχρι και Τετάρτη 1 Οκτωβρίου στην σχολική βιβλιοθήκη του 5ου ΓΕΛ Βέροιας.
Οι υπεύθυνοι του ΚΕΣΥΠ, κ. Παντελίδου Κυριακή και κ. Παραστατίδης Κων/νος, παρουσίασαν το βιβλίο του ΣΕΠ του Γυμνασίου, ενημέρωσαν για τις αλλαγές στο νέο ΓΕΛ και παρουσίασαν προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας.
Ο Δ/ντής του ΕΚ Αλεξάνδρειας, κ. Νικολόπουλος Νικόλαος, αναφέρθηκε στον «Επαγγελματικό Προσανατολισμό -Εργασιακό περιβάλλον» του ΕΠΑΛ.
Οι Δ/ντές του ΔΙΕΚ Βέροιας κ. Πρωτοψάλτου Αντώνης, του ΙΕΚ του ΟΑΕΔ κ. Τσιτινίδης Πέτρος και της ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ κ Τσιγκογιάννη Φλώρα, και η εκπρόσωπος της Νοσηλευτικής Σχολής του Νοσοκομείου Βέροιας κ. Αναστασίου Βιργινία, ενημέρωσαν για τις προϋποθέσεις φοίτησης, καθώς και για τις επαγγελματικές προοπτικές των σχολών τους.
Η Δ/ντρια Β΄/θμια εκπ/σης Ημαθίας, κ Μαυρίδου Αναστασία αναφέρθηκε στη «σημασία του θετικού παραδείγματος στην άρση των στερεοτύπων φύλου για την επιλογή επαγγέλματος».
Το Σεμινάριο ολοκληρώθηκε με τη Βιωματική εφαρμογή προγράμματος «Επιχειρηματικότητας».
Τα προγράμματα επιχειρηματικότητας, που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του ΣΕΠ, έρχονται συμπληρωματικά να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των μαθητών για ενεργοποίηση, κριτική προσέγγιση και συμμετοχή των ιδίων σε θέματα που, είτε βραχυπρόθεσμα, είτε μακροπρόθεσμα, τους αφορούν και σχετίζονται με τη ζωή τους.


Οι Παρουσιάσεις του Διευθυντή του Ε.Κ. Αλεξάνδρειας κ. Νίκου Νικολόπουλου







Βίντεο από τις Παρουσιάσεις του κ. Νίκου Νικολόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου