Σελίδες

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

«Οκτώ απλά βήματα για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου» του Χρήστου Χαρακόπουλου

«Οκτώ απλά βήματα για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου» του του Χρήστου Χαρακόπουλου«Οκτώ απλά βήματα για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου»
horizontal-bar-posts-small
Χρήστος Χαρακόπουλος

Επειδή υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν κάποια βοήθεια στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, δημοσιεύω τα παρακάτω οκτώ απλά βήματα:
1.Μπαίνετε στην ιστοσελίδα:  http://www.minedu.gov.gr/
2. Κάνετε κλικ πάνω στο κουτάκι: Ηλεκτρονικό Μηχανογραφικό δελτίο
3. Κάνετε κλικ στο «Είσοδος Υποψηφίου»
4. Βάζετε τους κωδικούς, κωδικός εξετάσεων: (αριθμός καρτέλας εξετάσεων) και κωδικός υποψηφίου: (κωδικό που φτιάξατε στο σχολείο) και πατάτε «Είσοδος»
5. Σημπληρώνετε τα στοιχεία επικοινωνίας και πατάτε «Επόμενο»
6. Επιλέγετε (κάνετε κλικ στο κουτάκι αριστερά) δύο από τα τρία επιστημονικά πεδία και πατάτε«Επόμενο»
7. Βλέπετε όλες τις σχολές και μετά επιλέγετε με αριθμητική σειρά. Καλό είναι να έχετε συμπληρώσει πρώτα ένα έντυπο μηχανογραφικό ή να έχετε γράψει σ’ ένα χαρτί με τη σειρά τις σχολές που θέλετε. Προσοχή, όποια σχολή βάλετε πρώτη και έχετε τα μόρια, σ’ αυτήν περνάτε. Πατάτε «Επόμενο»
Σημείωση:  Συμπληρώστε σ’  ένα έντυπο μηχανογραφικό δελτίο τη σειρά των σχολών που θέλετε. Αν καθίσετε πολλή ώρα μέσα ψάχνοντας ή αλλάζοντας τη σειρά των σχολών, ίσως το σύστημα θα σας «πετάξει» και θα χρειαστεί να μπείτε ξανά από την αρχή. Καλό είναι να έχετε γράψει τις σχολές, ώστε αν σας «πετάξει» το σύστημα, να τις βάλετε  πιο γρήγορα την επόμενη φορά.
8. Βλέπετε τις σχολές που έχετε επιλέξει και εφόσον είστε σίγουροι, πατάτε «Οριστικοποίηση».
Χρήσιμα tips!
  • Φτιάχνετε πρώτα ένα πρόχειρο μηχανογραφικό και εφόσον είστε σίγουροι για τις επιλογές σας, το οριστικοποιείτε (Μπαίνετε ξανά στην ιστοσελίδα, επαναλαμβάνετε τα βήματα, απλώς πατάτε στο τέλος «Οριστικοποίηση»).
  • Εκτυπώνετε το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό σας, που φέρει αριθμό πρωτοκόλλου, για να το έχετε ως αποδεικτικό στοιχείο  οριστικοποίησης του μηχανογραφικού σας.
  • Μην αφήνετε τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού για την τελευταία μέρα. Μπορεί το σύστημα να αντιμετωπίσει πρόβλημα λόγω υπερφόρτωσης και να χάσετε την προθεσμία υποβολής!
Εύχομαι να φάνηκαν χρήσιμες  οι παραπάνω οδηγίες, ειδικά στα παιδιά που κάνουν μόνα τους το μηχανογραφικό δελτίο!
Καλή επιτυχία! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου