Σελίδες

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Κοινωνικό σινεμά από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης



Σειρά κινηματογραφικών προβολών νεανικών ταινιών πραγματοποιούν ο σύλλογος διδασκόντων και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων...
του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου (Κουντουριώτη 12 – Νεάπολη Εξαρχείων)

Οι προβολές έχουν ξεκινήσει από τις 21 Δεκεμβρίου και συνεχίζονται ανά 15θήμερο.

Οι ταινίες προέρχονται κυρίως από την ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου. Ξεχωρίζουν για τη θεματική τους και αισθητική τους αρτιότητα και απευθύνονται σε μαθητές - τριες και γονείς.

Ήδη έχουν προβληθεί έξι ταινίες και το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 στις 19.45 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου θα προβληθεί η ταινία: Σαν αστέρια στη γη (Taare Zameen Par - Like Stars On Earth 2007).

Οι λόγοι που ώθησαν τους δυο συλλόγους στη δημιουργία του εγχειρήματος είναι ότι:

α) Στις σημερινές οικονομικές συνθήκες που καθηλώνουν πλήθος οικογενειών στην ανέχεια ο σκοπός της εκπαίδευσης μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικός, πολυδύναμος, πολύπλοκος και απελευθερωτικός

β) Πιστεύουμε ότι η τέχνη, άμεσα ή έμμεσα, και η γνώση μας για τον κόσμο γίνεται πιο ουσιώδης και βαθιά όταν κατανοούμε τα έργα καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας. Ειδικότερα στον κινηματογράφο, ο οποίος έχει μεγάλη ανταπόκριση σε πολύ μεγάλο κοινό, μια ταινία πολύ συχνά γίνεται μέρος της κοινωνικής πραγματικότητας.

γ) Μέσα από μία τέτοια εκπαιδευτική διαδικασία οι μαθητές θα καταστούν περισσότερο ικανοί να κατανοούν την κοινωνική διάσταση των φαινομένων με μια πιο κριτική αντίληψη ενώ παράλληλα θα μπορούν να ψυχαγωγηθούν, να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους σχέσεις.
Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/04/2_5.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου