Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Η καλύτερη απάντηση στο bullying από ιρανό δάσκαλο

Η καλύτερη απάντηση στο bullying από ιρανό δάσκαλο
Ο Αλί Μοχαμαντιάν με τους μαθητές του  
Με τον καλύτερο τρόπο απάντησε ένας δάσκαλος δημοτικού σχολείου στο Ιράν στον εκφοβισμό και τα χλευαστικά σχόλια που δεχόταν ένας 8χρονος μαθητής του από τους συμμαθητές του, επειδή έχει χάσει τα μαλλιά του λόγω μίας σπάνιας ασθένειας.

Ο δάσκαλος Αλί Μοχαμαντιάν μπήκε μία μέρα στην τάξη και έκπληκτοι οι μαθητές είδαν ότι είχε ξυρίσει το κεφάλι του.

Οι μαθητές όχι μόνο αντιλήφθηκαν το λάθος τους και σταμάτησαν να ενοχλούν τον μικρό Μαχάν Ραχίμι, αλλά αποφάσισαν να του συμπαρασταθούν με τον ίδιο τρόπο: ξύρισαν και εκείνοι τα μαλλιά τους.

Ο δάσκαλος, που έχει γίνει ήρωας στο Ιράν, δέχθηκε τα συγχαρητήρια του ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί ενώ, σύμφωνα με τον Guardian, η κυβέρνηση αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του παιδιού ώστε να καλυφθούν τα ιατρικά έξοδα για αντιμετώπιση της ασθένειάς του.
Newsroom ΔΟΛ
http://news.in.gr/world/article/?aid=1231291030Ο ήρωας του Ιράν είναι φαλακρός και δάσκαλος -Ξύρισε το κεφάλι του για συμπαράσταση σε μαθητή [εικόνες]

Ο ήρωας του Ιράν είναι φαλακρός και δάσκαλος -Ξύρισε το κεφάλι του για συμπαράσταση σε μαθητή [εικόνες]
Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι συγκλονιστικές εικόνες που έρχονται από ένα δημοτικό σχολείο στο Ιράν, όπου τα παιδιά και ο δάσκαλος μίας τάξης έχουν ξυρισμένα τα κεφάλια τους. Αφορμή στάθηκε η απίστευτη πράξη αγάπης του Ali Mohammadian, του δασκάλου, ο οποίος αποφάσισε να ξυρίσει τα μαλλιά του, προκειμένου να συμπαρασταθεί σε έναν μαθητή, τον οποίο χλεύαζαν τα υπόλοιπα παιδιά.
Ο 8χρονος Mahan Rahimi έχασε τα μαλλιά του εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας. Ωστόσο, η πράξη του δασκάλου έμελλε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση με τους μαθητές που κάποτε κορόιδευαν το μικρό να ξυρίζουν και εκείνοι το κεφάλι τους.
Οπως αναφέρουν τα ξένα ενημέρωσης, ο δάσκαλος έχει γίνει ήρωας στο Ιράν, ενώ δέχτηκε μέχρι και τα συγχαρητήρια του ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του παιδιού ώστε να καλυφθούν τα ιατρικά έξοδα για αντιμετώπιση της ασθένειάς του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που η πράξη μου άγγιξε τόσους ανθρώπους», είπε ο 45χρονος δάσκαλος. Ο ίδιος, μάλιστα, δημοσίευσε μια φωτογραφία του μαζί με τον 8χρονο στο Facebook, γράφοντας «Τα κεφάλια μας είναι ευαίσθητα στις τρίχες», με πλήθος κόσμου να τη μοιράζεται.

Πηγή: Ο ήρωας του Ιράν είναι φαλακρός και δάσκαλος -Ξύρισε το κεφάλι του για συμπαράσταση σε μαθητή [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/140890#ixzz2rocYUzCj

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου