Σελίδες

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Τρία σχολεία βραβεύονται απόψε για την εξοικονόμηση ενέργειας σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Η εξοικονόμηση ενέργειας γίνεται ‘βίωμα’- πράξη στα σχολεία της Κρήτης σε χιλιάδες μαθητές με την διοργάνωση δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης, που συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα... “Euronet 50/50max ‘ξεκλειδώνουμε’ τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας σε σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια”.

Για το νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ‘Euronet 50/50max’, η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιεί σήμερα και αύριο αντίστοιχα δυο ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Ηράκλειο (Επιμελητήριο 6 το απόγευμα αίθουσα Καστελάκη) και Χανιά (11 το πρωί αίθουσα Τεχνικού Επιμελητηρίου-Τμήμα Δυτικής Κρήτης), με την συμμετοχή φορέων της εκπαίδευσης και υπηρεσιακών παραγόντων.

Τα σχολεία που θα βραβευθούν σήμερα στις 6 μ.μ. παρόντος του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη είναι το 3o γυμνάσιο Ηρακλείου, 10ο γυμνάσιο Ηρακλείου, το 2ο δημοτικό Αρχανών, και το 40ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου.

Το νέο Πρόγραμμα ‘Euronet 50/50 max’ στο οποίο συμμετέχουν συνολικά 13 χώρες της Ευρώπης μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, έχει ως στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας σε 100 σχολεία καθώς και σε 6 ακόμη δημόσια κτίρια στην Κρήτη, μέσω της αλλαγής της καθημερινής συμπεριφοράς των χρηστών τους.

Αποτελεί συνέχεια, εξέλιξη και επέκταση του επιτυχημένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Euronet 50/50 – Για την εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολεία το οποίο ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2012 από την Περιφέρεια Κρήτης με τη συμμετοχή τεσσάρων σχολείων από την Κρήτη.
Πηγή:  http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/06/blog-post_7910.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου