Σελίδες

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

1η ετήσια έκθεση – φεστιβάλ project - Ειδικής Θεματικής Δραστηριότητας
















 28/5/2013



Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 1η ετήσια έκθεση – φεστιβάλ project - Ειδικής Θεματικής Δραστηριότητας η οποία πραγματοποιήθηκε στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά από 17 έως 19 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ  έλαβαν χώρα εισηγήσεις προσκεκλημένων ομιλητών, παρουσιάσεις εργασιών project και Ε.Θ.Δ. των μαθητών/τριών, έκθεση κατασκευών και τεχνημάτων, θεατρικά παιχνίδια, χορευτικά, δραματοποιημένα επινοήματα, βιντεοπροβολές από τα project και την Ε.Θ.Δ., οργανωμένες συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης καθηγητών, μαθητών και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή μαθητών μουσικών σχολείων των μουσικών σχολείων Πειραιά και Αλίμου.

Στη στρογγυλή τράπεζα των καθηγητών έλαβε μέρος και ο καθηγητής Ηλίας Ματσαγγούρας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι πρόκειται να υλοποιηθεί πρόγραμμα επιμόρφωσης στην Ερ.Ερ. με το οποίο θα επιμορφωθεί μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών. Στις ερωτήσεις των εκπαιδευτικών εάν πρόκειται να εισαχθεί η Ερ.Ερ. στη Γ΄ τάξη των λυκείων, εάν θα καθιερωθεί η συνδιδασκαλία απάντησε ότι αυτά τα θέματα είναι πολιτικές αποφάσεις και θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την πολιτική ηγεσία.

Στη συζήτηση έκανε παρέμβαση ο πρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Ε.Κ. κ. Αδριανουπολίτης ο οποίος πρότεινε στον κ. Ματσαγγούρα να εισηγηθεί αρμοδίως την καθιέρωση ετήσιας έκθεσης – Φεστιβάλ για το project και την Ειδική Θεματική Δραστηριότητα καθώς και τη δυνατότητα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών για το project μέσω του προγράμματος της ενδοσχολικής επιμόρφωσης.

Κοινή υπήρξε η διαπίστωση των εκπαιδευτικών – υπευθύνων project οι οποίοι έλαβαν μέρος στο φεστιβάλ, ότι η όλη εκδήλωση τους έδωσε την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με συναδέλφους τους από πολλά σχολεία και να «αντιγράψουν» τις καλές πρακτικές όπου έχουν εφαρμοσθεί. Την όλη δραστηριότητα της έκθεσης χαρακτήρισαν αρκετοί ως άτυπη μεν αλλά ουσιαστική επιμόρφωση όπως διαπιστώθηκε από τα ερωτηματολόγια αξιολόγησης αλλά και από τις σχετικές συζητήσεις.

Την εκδήλωση κάλυψαν τηλεοπτικά το focus web tv, το «χαμόγελο του παιδιού», ραδιοφωνικά το European school radio και μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου. Έχουν ήδη γίνει κάποιες αναρτήσεις από το ESR στο blog http://blogs.sch.gr/esrblog


Συμμετέχοντα σχολεία στην έκθεση - Φετσιβάλ
1
Π.Π. ΓΕ.Λ. ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ
22
7ο ΓΕ.Λ. ΠΕΙΡΑΙΑ
2
1ο  ΓΕ.Λ. ΑΙΓΑΛΕΩ
23
1ο  ΕΠΑ.Λ. ΑΙΓΑΛΕΩ
3
ΖΑΝΝΕΙΟ Π.Π. ΓΕ.Λ. ΠΕΙΡΑΙΑ
24
4ο  ΓΕ.Λ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
4
1ο  ΕΣΠΕΡ. ΕΠΑ.Λ. ΤΑΥΡΟΥ
25
ΤΕΕ ΕΙΔ. ΑΓΩΓΗΣ Α΄ ΒΑΘΜ. ΑΙΓΑΛΕΩ
5
3ο  ΕΠΑ.Λ. ΠΕΙΡΑΙΑ
26
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΜΟΥ
6
ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ ΕΠΑ.Λ.   ΑΛΙΜΟΥ
27
1ο  ΓΕ.Λ. ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ
7
6ο  ΓΕ.Λ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
28
1ο  ΕΠΑ.Λ. ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
8
13ο  ΓΕ.Λ. ΑΘΗΝΩΝ
29
1ο  ΕΠΑ.Λ. ΛΑΥΡΙΟΥ
9
Π. Π. ΓΕ.Λ. ΠΑΝΕΠ. ΑΘΗΝΩΝ
30
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
10
3ο  ΕΠΑ.Λ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
31
7ο  ΕΣΠ. ΕΠΑ.Λ. ΠΕΙΡΑΙΑ
11
2ο ΕΣΠ. ΕΠΑ.Λ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
32
1ο  ΕΠΑ.Λ. ΠΕΙΡΑΙΑ
12
3ο  ΕΣΠ. ΕΠΑ.Λ. Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
33
4ο  ΕΠΑ.Λ. ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ
13
2ο  ΓΕ.Λ. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
34
1ο  ΕΠΑ.Λ. ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
14
1ο  ΕΠΑ.Λ. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
35
2ο  ΓΕ.Λ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
15
ΓΕ.Λ. ΚΑΛΑΜΟΥ
36
2ο  Π. Π. ΓΕ.Λ. ΑΘΗΝΑΣ
16
ΓΕ.Λ. ΩΡΩΠΟΥ
37
1ο  ΓΕ.Λ. ΠΑΛΛΗΝΗΣ
17
1ο  ΓΕ.Λ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
38
1ο ΕΠΑ.Λ. ΧΑΪΔΑΡΊΟΥ
18
2ο  ΕΠΑ.Λ. ΑΙΓΑΛΕΩ
39
ΓΕ.Λ. ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΡΕΝΤΗ
19
ΕΣΠ. ΓΕ.Λ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
40
3ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
20
2ο  ΓΕ.Λ. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
41
ΕΠΑ.Σ./Σ.Ε.Κ. ΑΙΓΑΛΕΩ
21
2ο ΕΠΑ.Λ. Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
42
Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΑΙΓΑΛΕΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου