Σάββατο, 6 Απριλίου 2013

Ένας δεκαεπτάχρονος μαθητής στο 1ο ΕΠΑΛ Χανίων απορρίπτει με επιχειρήματα την οικονομική πολιτική

Τι κάνετε κ. Υπουργέ; Με αυτήν την ερώτηση μαθητής της τρίτης Λυκείου σε σχολείο των Χανίων ξεκινάει την επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, μέσα από ένα γράμμα που αξίζει να διαβαστεί αλλά και να συζητηθεί.
Ο Αλέξανδρος είναι μαθητής στο 1ο ΕΠΑΛ Χανίων και σε λίγο καιρό ετοιμάζεται να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ενα από τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστεί είναι οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΙΙ.
Σε μια παράγραφο, στην τελευταία σελίδα της εξεταστέας ύλης που διδάσκεται στα σχολεία αναφέρεται ότι όταν υπάρχει ύφεση στην οικονομία το κράτος θα πρέπει να στοχεύσει σε ελλειμματικό προϋπολογισμό και αύξηση των δαπανών ώστε να αυξηθεί το εισόδημα και να δοθεί ώθηση στην οικονομία για να βγει από την ύφεση.
Ο νεαρός μαθητής που περνάει το χρόνο του μεταξύ σχολείου, φροντιστηρίου και διαβάσματος και την ίδια ώρα ακούει τους μεγαλύτερους να συζητούν για την οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, διερωτάται γιατί αυτό που του μαθαίνουν στο σχολείο οι καθηγητές και το οποίο παρουσιάζεται ως σωστό, δεν εφαρμόζεται στην πραγματικότητα. Ο καθ' ύλην αρμόδιος για να απαντήσει είναι ο Υπουργός των Οικονομικών στον οποίο απευθύνεται και το παρακάτω γράμμα:
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 17χρονος μαθητής πηγαίνει στο ίδιο σχολείο, το 1ο ΕΠΑΛ Χανίων από το οποίο πέρασε ο Σάββας Παπαδόπουλος, ένας εκ των δύο φοιτητών που πέθαναν ύστερα από δηλητηρίαση από μαγκάλι στη Λάρισα και που κάποιοι ατυχώς είπαν ότι ήταν θύματα της παιδείας που δεν τους έμαθε να μη βάζουν το μαγκάλι μέσα στο σπίτι.


(Σύμφωνα με την ιστοσελίδα flashnews το γράμμα έχει πρωτοκολληθεί από το Υπ. Οικονομικών με ΑΠ:03945)
Flashnews.gr
http://dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=25628:%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%AC%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%81%CE%AF%CF%80%CF%84%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B1 

Εγώ έγραψα στον Στουρνάρα
"Εγώ έγραψα στον Στουρνάρα"

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε το γράμμα που απέστειλε μαθητής της τρίτης Λυκείου στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ο Αλέξανδρος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm για την επιστολή του προς τον Υπουργό.
«Ετοιμάζομαι να δώσω Πανελλήνιες και ανάμεσα στα μαθήματα στα οποία θα εξεταστώ είναι οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΙΙ. Η τελευταία παράγραφος του βιβλίου αναφέρεται στον κρατικό προϋπολογισμό και λέει συγκεκριμένα ότι ο προϋπολογισμός σε περιόδους ύφεσης και αυξημένης ανεργίας θα πρέπει να είναι ελλειμματικός ώστε να αυξηθεί το εισόδημα και να δοθεί ώθηση στην οικονομία για να βγει από την ύφεση» εξηγεί ο Αλέξανδρος και διερωτάται: «Τι είναι αυτά που λέει το βιβλίο και τι είναι αυτά που κάνει η κυβέρνηση;».
Ο μαθητής απευθύνει μέσω του Real Fm, την ερώτηση του στον Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας: «πως είναι δυνατό ο Υπουργός Οικονομικών να μιλάει για πλεόνασμα σε περιόδους ύφεσης και ανεργίας;».
Ο Αλέξανδρος ωστόσο δεν ελπίζει να λάβει απάντηση από τον Γιάννη Στουρνάρα, καθώς όπως λέει, «έχει άλλα θέματα και δεν θα ασχοληθεί με εμένα».

Ακούστε το ρεπορτάζ του Μανώλη Παρδάλη στον Real Fm:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου