Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

Ένα στα τρία παιδιά έχει πέσει θύμα «Cyber bullying»

Η ασφάλεια των ηλεκτρονικών πληροφοριών και η βιομηχανική κατασκοπεία, το κυβερνοέγκλημα και η πρόληψη αυτοκτονιών αλλά και το «Cyber bullying»...
ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στο 2ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο συνέδριο, ένα στα τρία παιδιά έχει πέσει θύμα «Cyber bullying» ενώ υπάρχουν κρούσματα και στην χώρα μας. Μάλιστα σύμφωνα με σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Κω, το 2008 το 14,7% των παιδιών στο σχολείο είχε τουλάχιστον μια φορά υποστεί κάποιου είδους «Cyber bullying». Το πλέον ανησυχητικό όμως είναι το γεγονός ότι δύο χρόνια μετά, το 2010, το ποσοστό αυτό είχε διπλασιαστεί φτάνοντας το 30,4%. Μάλιστα το 17,1% των παιδιών ομολόγησαν ότι έχουν προβεί και τα ίδια σε κάποιου είδους κυβερνητικό εκφοβισμό. Από τα ευρήματα της έρευνας προκύπτει ότι θα θύματα είναι στην πλειοψηφία τους κορίτσια και οι θύτες αγόρια.

Σύμφωνα δε και με μια ακόμη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε επτά ευρωπαϊκές χώρες η Ελλάδα βρίσκεται στην δεύτερη θέση μετά τη Ρουμανία με ποσοστό 26,8%, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 21,9%.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της υποδιεύθυνσης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. κ. Εμμανούηλ Σφακιανάκης εξέπεμψε σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι οι αρχές “δεν θα χαρισθούν σε κανέναν” που θέτει με οποιονδήποτε τρόπο σε κίνδυνο τα παιδιά. Αναφέρθηκε δε και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αποτροπή αυτοκτονιών αλλά και στο κυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι αρχές κατά των παιδόφιλων.
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/02/cyber-bullying.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου