Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ«ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ» ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
http://beta.antenna.gr/webtv/watch?cid=9sou_i_pn_q7_zg=
BULLYING.
Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:50
 ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ_  ΕΚΠΟΜΠΗ 20ης Ιανουαριου με Θέμα το BULLYING
Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου η εκπομπή Σε Πρωτο Πλανο πραγματεύεται ένα μείζον θέμα που απασχολεί παγκοσμίως την εκπαιδευτική κοινότητα: το bullying. Ο σχολικός εκφοβισμός, σύμφωνα με την ελληνική έννοια του όρου, τα τελευταία χρόνια αυξάνεται δραματικά και στη χώρα μας. Οι καταγγελίες καθημερινά πολλαπλασιάζονται, με αποτέλεσμα το φαινόμενο να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.
Η ραγδαία εξάπλωση του bullying ακόμα και στις τάξεις του Δημοτικού, έχει θέσει σε συναγερμό γονείς, εκπαιδευτικούς και αρμόδιους φορείς όπως το Υπουργείο Παιδείας. Η ανεύρεση ενός τρόπου αντιμετώπισης του βίαιου αυτού φαινομένου είναι επιτακτική, καθώς έχουν ήδη καταγραφεί -σε ακραίες βέβαια περιπτώσεις- και αυτοκτονίες παιδιών. Πρόκειται για μαθητές που υπομένουν για καιρό τον σχολικό εκφοβισμό χωρίς να ζητούν βοήθεια, μέχρι που οδηγούνται στην απόφαση να δώσουν τέλος στη ζωή τους. Πρόσφατο παράδειγμα το 16χρονο κορίτσι από την Ιταλία.
Στην εκπομπή συμμετέχουν παιδιά τα οποία έχουν πέσει θύματα bullying από συμμαθητές τους. Επίσης μιλούν καθηγητές, γονείς, αλλά και ψυχολόγοι που εξηγούν πώς κάποιος μπορεί να αντιληφθεί αν το παιδί του έχει υποστεί σχολικό εκφοβισμό, αλλά και πώς μπορεί να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί μια παρόμοια κατάσταση.
Ευχαριστούμε πολύ
Διεύθυνση Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου