Σελίδες

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Φωτοβολταϊκά σε στέγες 50 σχολείων στη Θεσσαλονίκη

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά σε 50 δημοτικά κτίρια της πόλης, 48 εκ. των οποίων είναι δημόσια σχολεία.



Η δημοτική αρχή που βρίσκεται πίσω από το σχέδιο θα ζητήσει δημόσιες προσφορές τους πρώτους μήνες του 2013, ενώ η εταιρεία που θα επιλεγεί για την κατασκευή θα αναλάβει για τρία χρόνια τη συντήρηση και την ασφάλιση των φωτοβολταϊκών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pc magazine η συνολική εγκατεστημένη ισχύς θα ανέλθει σε 490 Κιλοβάτ. Τα 48 σχολεία θα φέρουν φωτοβολταϊκά ισχύος 10 Κιλοβάτ έκαστο και από 5 Κιλοβάτ θα εγκατασταθούν σε δύο ακόμα δημοτικά κτίρια. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1,65 εκατ. ευρώ.

Ο αντιδήμαρχος αστικού σχεδιασμού, πολεοδομίας και δικτύων της Θεσσαλονίκης Ανδρέας Κουράκης δήλωσε πως ο Δήμος θα αναλάβει πλήρως τη χρηματοδότηση του έργου, ενώ τα τεύχη δημοπράτησης θα δημοσιοποιηθούν σύντομα.

Ο στόχος του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι διττός σύμφωνα με τον κ. Κουράκη: «να προστατεύσει το περιβάλλον και να εξοικονομήσει χρήματα», με τα ετήσια έσοδα από τα 50 φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγες να ανέρχονται σε 155.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Ελληνικά Πετρέλαια εγκαθιστούν ακόμα δύο φωτοβολταϊκά σε στέγες σχολείων της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, αυτή τη φορά στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου.

Πρόκειται για δύο συστήματα ισχύος 10 Κιλοβάτ έκαστο, το ένα σε δημοτικό και το άλλο σε γυμνάσιο της πόλης.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/01/50_7552.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου