Σελίδες

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Εξασφαλίζει χρηματοδότηση το γυμνάσιο στα Γιοτζαλίκια


H Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενημέρωσε το Δήμο Βέροιας σχετικά με την θετική αξιολόγηση και επιλογή για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013» της πράξης με τίτλο "ΑΝΕΓΕΡΣΗ 1ου ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ 2ου ΓΕΛ ΣΤΟ Ο.Τ. 631 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΟΤΖΑΛΙΚΙΑ ΒΕΡΟΙΑΣ".
Αντικείμενο του έργου αποτελεί η ανέγερση του κτιρίου που θα στεγάσει το 1ο Φιλίππειον γυμνάσιο και το 2ο ΓΕΛ Βέροιας και αφορά την ανέγερση κτιρίου Γυμνασίου και Λυκείου, δυναμικότητας 360 μαθητών για κάθε σχολείο.
Το κτίριο θα ανεγερθεί στο Ο.Τ.631 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης και η μελέτη του έργου συντάχθηκε με βάση προδιαγραφές και κτιριολογικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας. Πρόκειται να κατασκευαστεί ένα κτίριο αποτελούμενο από υπόγειο, ισόγειο, Α΄όροφο και Β΄όροφο, με συνολική δόμηση 4184,50 m2, θα γίνει η διαμόρφωση του αύλειου χώρου και τέλος θα κατασκευαστούν οι απαραίτητες υποδομές για τη σύνδεση με τα δίκτυα Ηλεκτρισμού, Ύδρευσης και αποχέτευσης.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 8.850.000,00 € και αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα η δημοπράτηση του και η έναρξη των εργασιών.
Με το προτεινόμενο έργο πραγματοποιείται ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Δήμου σε σχολεία Β΄θμιας εκπαίδευσης, καθώς αναμένεται να αποσυμφορήσει τα Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής Φιλίππειο - 1ο Γυμνάσιο, 7ο Γυμνάσιο και 5ο Γυμνάσιο με 2ο Λύκειο τα οποία αυτή την στιγμή συστεγάζονται σε μικρό χώρο που δεν τηρεί τις απαιτούμενες προδιαγραφές σχολικών κτιρίων. Επίσης η περιοχή Γιοτζαλίκια είναι πρόσφατα ενταγμένη στο Σχέδιο πόλης του Δήμου Βέροιας και υπάρχει αυξανόμενη δραστηριότητα ανοικοδόμησης.
«Παρ’ ότι υπάρχει μεγάλος φόρτος εργασίας στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, έδωσα εντολή προτεραιότητας για την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ένταξη  του σχολείου, για να είμαστε ως Δήμος συνεπής απέναντι στις δεσμεύσεις μας προς την  Ομοσπονδία Γονέων και τους Εκπαιδευτικούς.
Εξ’ άλλου μη λησμονούμε ποτέ το σοφό ρητό του λαού μας που λέει…… ανοίγοντας ένα σχολείο κλείνεις μια φυλακή! Χρειαζόμαστε καλές συνθήκες φοίτησης για τα παιδιά μας κι ο Δήμος θα συνεχίσει αυτόν τον αγώνα παρά τις τραγικά αντίξοες συνθήκες» δήλωσε η Δήμαρχος Βέροιας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου- Γεωργιάδη.
http://www.pliroforiodotis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=27283&Itemid=100070

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου