Σελίδες

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ενημερωτική επίσκεψη εκπροσώπου του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού στο τμήμα Β΄ Μηχανολογίας

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού (Ε.Ι.Α.Χ), ιδρύθηκε το 1996 και είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και μέλος του European Copper Institute (E.C.I.), που πρωταρχικό σκοπό έχει το σχεδιασμό, το συντονισμό και τη διαχείριση των πόρων για την προώθηση του χαλκού στις Ευρωπαϊκές αγορές.
To E.I.A.X. χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται από τον Διεθνή Οργανισμό Χαλκού (International Copper Association – I.C.A.), ένα παγκόσμιο δίκτυο από 27 Κέντρα Χαλκού. Το I.C.A. ιδρύθηκε με σκοπό την προώθηση της χρήσης του χαλκού και οι δραστηριότητές του υλοποιούνται από περιφερειακά κέντρα χαλκού στην Ευρώπη, τη Βόρεια και Λατινική Αμερική και την Ασία.
Η προώθηση των τελευταίων εξελίξεων, που αποδεικνύουν το ζωτικό ρόλο του χαλκού στο περιβάλλον και στην υγεία, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου.
Οι δραστηριότητες αυτές, επεκτείνονται σε έρευνες και μελέτες, με σκοπό τη δημιουργία μιας επιστημονικής πλατφόρμας πληροφοριών και δεδομένων, σε τομείς κρίσιμους για την κοινωνία και τη βιομηχανία και οι οποίες θα βοηθήσουν ώστε, οι αποφάσεις που λαμβάνονται να έχουν την απαραίτητη επιστημονική υποστήριξη.
Σκοπός του Ε.Ι.Α.Χ. είναι, η υλοποίηση ενός δυναμικού ολοκληρωμένου προγράμματος που περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως η ενημέρωση αρχιτεκτόνων, πολιτικών μηχανικών, σπουδαστών και τεχνικών εταιριών, η εκπαιδευτική και τεχνική υποστήριξη, η επιστημονική καθοδήγηση πάνω σε θέματα που αφορούν στο χαλκό και στα κράματά του, καθώς και η ενθάρρυνση νέων ιδεών για τις εφαρμογές αυτού του μετάλλου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου