Σελίδες

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Η δύναμη του Power Point

Η δύναμη του Power Point 

 Θέλετε να μάθετε πολλές περισσότερες πληροφορίες για το Microsoft PowerPoint; Ξέρετε αλήθεια να εκμεταλλευτείτε όλες τις δυνατότητες που σας παρέχει;

Οι περισσότεροι από εμάς το έχουμε το PowerPoint στο νου μας αποκλειστικά ως ένα πρόγραμμα παρουσιάσεων σε συνέδρια, σεμινάρια κλπ. Είναι όμως μόνον αυτό; Οι δυνατότητες του Microsoft PowerPoint δεν σταματάνε στην δημιουργία μιας εντυπωσιακής έστω παρουσίασης, διαδραστικής ή μη. Με τις κατάλληλες απλές συμβουλές μπορεί να εξελιχθεί σε ένα σημαίνον εργαλείο μάθησης.
  
Το PowerPoint σας παρέχει μια πλούσια παλέτα εκπαιδευτικών δυνατοτήτων μορφοποιώντας τελικά τη δημιουργικότητα σας. Μέσω αυτού μπορείτε να οργανώσετε το υλικό σας και να το παρουσιάσετε με τον πιο άμεσο και χαρακτηριστικό τρόπο.
Το σχέδιο μάθησης που στηρίζεστε πριν απ’ όλα:
Η εκπαιδευτική κατεύθυνση που μπορεί να δοθεί στη χρήση κάποιου ψηφιακού εργαλείου πρέπει να συνάδει και με τον τρόπο που οι άνθρωποι μαθαίνουν. Το Microsoft PowerPoint είναι έτσι δομημένο, που επιτρέπει να ληφθούν απολύτως υπόψη πλείστα από τα μαθησιακά μοντέλα, κατά τη διαδικασία σύνθεσης των παρουσιάσεων.
Μάθε Πώς:
Μέσα από έναν ευσύνοπτο και προσεγμένο οδηγό μπορείτε να δείτε πως το PowerPoint συμπορεύεται με τους τρόπους μάθησης επιτρέποντας σας να μετατρέψτε τις παρουσιάσεις σας σε στοιχειοθετημένα σημεία αναφοράς για τη γνώση και τη μάθηση ( πρέπει να είστε μέλη). ( Επισυναπτόμενο )
Σεμινάρια PowerPoint Βήμα Προς Βήμα
Σας ενδιαφέρει κάποιο από τα παρακάτω γενικά θέματα σχετικά με το PowerPoint ;
Θα βρείτε οδηγούς βήμα προς βήμα στα ελληνικά και δωρεάν πατώντας εδώ
Η δύναμη της εικόνας:
Η σύγχρονη εκπαιδευτική έρευνα καταλήγει αναφανδόν στο συμπέρασμα ότι η εικόνα, κινούμενη ή μη είναι ένα ερέθισμα που ενδυναμώνει τη μάθηση σε πολύ μεγάλο βαθμό. Με τη χρήση του PowerPoint μια παρουσίαση μπορεί να εμπλουτισθεί με: εικόνες, ταινίες, γραφικά SmartArt, αλλά και γραφήματα. Επίσης και η ίδια η παρουσίαση ως αντικείμενο είναι αρκούντως ευέλικτη στον τρόπο που προβάλλεται με την προσθήκη κίνησης στις διαφάνειες.
Ολόκληρο το μάθημα μπορεί να στηθεί μέσω της σύνθεσης PowerPoint παρουσιάσεων στην οποία μπορούν να εμπλακούν δυναμικά και οι μαθητές, αναλαμβάνοντας να «ανασυνθέσουν» τις επιμέρους ενότητες δημιουργώντας παρουσιάσεις. Εικόνα, ήχος, κίνηση, όλα βρίσκονται στην υπηρεσία τους και είναι όλα εκδοχές του ίδιου εργαλείο.
Ιδέες για τα Χριστούγεννα!
Μπορείτε να βρείτε πρότυπα παρουσιάσεων, εικόνες και άλλες χριστουγεννιάτικές ιδέες για τα παιδιά στην ιστοσελίδα
Πως χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί το PowerPoint στον Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών;
Έχουμε αναρτήσει για εσάς τις νικήτριες παρουσιάσεις στο Ελληνικό Δίκτυο Διαγωνισμού Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών – πατήστε εδώ ( φάκελος Winners Euro IEF)  για να τις κατεβάσετε ( θα σας ζητηθεί Windows Live ID ) ή στο προσωπικό χώρο αποθήκευσης skydrive των Συνεργατών στην Μάθηση για να τις  δείτε εδώ
Για να δείτε όλες τις συμμετέχουσες παρουσιάσεις σε αυτόν τον διαγωνισμό ανά χώρα πατήστε εδώ ( θα σας ζητηθεί Windows Live ID και να γίνετε μέλη της κοινότητας πρωτοπόρων εκπαιδευτικών της Μόσχας ). 
Μπείτε στην Ελληνική Κοινότητα Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών πατώντας εδώ  ( χρειάζεται να είστε μέλη – πληροφορίες επισυνάπτονται) και κατεβάστε την παρουσίαση των εκπαιδευτικώντου Δημοτικού των σχολών Αυγουλέα – Λιναρδάτου για να δείτε πως χρησιμοποίησαν το Microsoft PowerPoint στην τάξη σε μια εργασία που διακρίθηκε στις αναπληρωματικές στον περσινό πανελλήνιο διαγωνισμό πρωτοπόρων εκπαιδευτικών.
 http://www.sch.gr/96-announces/2152-power-point#.Tt82KdjBe-I.blogger

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου