Σελίδες

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Οι μαθητές παρουσιάζουν τα έργα τους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Οι μαθητές των ΕΠΑΛ του Τομέα Ηλεκτρονικής παρουσιάζουν τα έργα που εκπόνησαν κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, στα πλαίσια του μαθήματος της Ειδικής Θεματικής Δραστηριότητας (ΕΘΔ), σε εκδήλωση που γίνεται στις 24 Απριλίου, στην αίθουσα τελετών του σχολικού συγκροτήματος 6ου-7ου εσπ. ΕΠΑΛ και 1ου ΣΕΚ Αθήνας.
Στα πλαίσια αυτού του μαθήματος, οι μαθητές εκπονούν μελέτες, αναλαμβάνουν την εκτέλεση έργων μικρής κλίμακας, μετέχουν σε εθελοντικές δράσεις, διεξάγουν ερευνητικές εργασίες, συμμετέχουν σε διαγωνισμούς κτλ. με στόχο την εξοικείωση τους με τις πραγματικές συνθήκες της εργασίας τους, τις οποίες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μετά την αποφοίτησή τους.
Οι  μαθητές που συμμετέχουν στην εκδήλωση αυτή, μέσα από μια σύντομη ανά σχολείο παρουσίαση θα αναπτύξουν το θέμα με το οποίο ασχολήθηκαν και θα εκθέσουν τις κατασκευές τους.
Η εκδήλωση που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνεται από τους Σχολικούς Συμβούλους ειδικότητας σε συνεργασία με τους διδάσκοντες εκπαιδευτικούς του Τομέα Ηλεκτρονικής των Επαγγελματικών Λυκείων της Περιφέρειας Αττικής και έχει ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Προσβλέπει στην συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών του Τομέα, με στόχο την ενίσχυση του μαθήματος των ΕΘΔ, την ανταλλαγή απόψεων, την αλληλοβοήθεια και υποστήριξη των εκπαιδευτικών και την προβολή των δραστηριοτήτων των μαθητών μας.
Αντίστοιχες εκδηλώσεις γίνονται παράλληλα σε πολλά Επαγγελματικά Λύκεια σε όλη την επικράτεια και αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το έργο που επιτελείται στην Δημόσια Τεχνική Εκπαίδευση από εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Περισσότερες πληροφορίες
(πρόγραμμα, αφίσα στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης http://ekdilosi-ilektronikon.blogspot.gr )
http://www.esos.gr/article/mathites-dhmotiko-eidiseis/mathites-paroysiazoyn-erga

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου