Σελίδες

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ξεκινάει η κατασκευή του Βιοκλιματικού Λυκείου Γαζίου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη, εντάσσεται στο Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 το έργο «Λύκειο Γαζίου» με προϋπολογισμό 6.081.000,00 Ευρώ.
Το Λύκειο Γαζίου δυναμικότητας 360 μαθητών θα κατασκευαστεί στην περιοχή «Μεγάλος Λάκκος» του Δήμου Μαλεβιζίου. Το έργο εκτιμάται να ολοκληρωθεί μέχρι το Μάιο του 2014.

Την σχετική σύμβαση του συμφώνου αποδοχής συνυπέγραψαν σε ειδική εκδήλωση στο δημαρχείο Μαλεβιζίου, παρουσία τοπικών φορέων, του δημοτικού συμβουλίου Μαλεβιζίου, μαθητών και γονέων, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, κ. Κώστας Μαμουλάκης.

Το κτιριακό συγκρότημα του Λυκείου Γαζίου αναπτύσσεται σε δύο επί μέρους κτίρια:

Το πρώτο κτίριο, τριών ορόφων, συνολικού εμβαδού 2.200 τμ περίπου, θα εξυπηρετήσει τις εκπαιδευτικές και διοικητικές ανάγκες του σχολείου.

Το δεύτερο κτίριο θα στεγάσει κυρίως τις ανάγκες άθλησης και εκδηλώσεων των μαθητών.

Στον περιβάλλοντα χώρο του Λυκείου πέρα από τις απαραίτητες διαμορφώσεις προβλέπεται και η κατασκευή δυο υπαίθριων γηπέδων, ενός βόλεϊ και ενός μπάσκετ.

Το σύνολο του κτιριακού συγκροτήματος όσο και ο περιβάλλον χώρος του είναι πλήρως προσβάσιμα από Άτομα με Αναπηρίες. Το Λύκειο είναι σχεδιασμένο βάση πρότυπου κτιριολογικού προγράμματος εγκεκριμένου από το Υπουργείο Εκπαίδευσης, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ενώ η μελέτη υπακούει στις αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού και εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια.

Ένα πάγιο αίτημα της περιοχής σήμερα γίνεται πραγματικότητα ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά :

«Είμαστε δίπλα σε όλους τους δήμους του νησιού και με την συνεργασία όλων μπορούμε να καταφέρουμε πάρα πολλά και κυρίως την ισόρροπη ανάπτυξη. Το παράδειγμα του δήμου Μαλεβιζίου είναι ξεχωριστό γιατί έχει καταφέρει να εντάξει έργα 40 εκ. ευρώ που είναι ενταγμένα κυρίως σε περιφερειακά προγράμματα», κατέληξε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης.
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου